Wat te doen tegen Corona?

Sinds eind 2019 is het Corona virus actief. Het is een variant op eerdere virussen, namelijk SARS en MERS. Het nieuwe virus verspreid zich wereldwijd en heeft inmiddels al duizenden mensen getroffen.

 

Symptomen

Het virus wordt overgedragen door menselijk contact. Het virus kan zich namelijk verspreiden door druppels die vrijkomen bij hoesten en niezen. Echter vertonen mensen pas na een paar dagen op doordat de incubatietijd van het virus zeven dagen is. De verschijnselen van het Corona virus lijken op die van een griep: koorts, hoesten en kortademigheid. Longontsteking kan hiervan het gevolg zijn.

 

Wat te doen bij klachten?

Wanneer je last hebt van deze griepverschijnselen, is het aan te raden om direct telefonisch contact op te nemen met de huisarts. Als men nog geen klachten heeft, is het niet nodig om te laten testen op het Corona virus.

 

Wat kun je doen om jezelf extra te beschermen tegen het virus?

Wanneer je bang bent om het virus op te lopen, kun je een aantal dingen doen om jezelf extra te beschermen. Gebruik allereerst mondkapjes om te voorkomen dat je druppels die zijn vrijgekomen inademt. Desinfecteer je handen en was je handen met handzeep om besmetting via aanrakingen te voorkomen. Bij koorts kun je je temperatuur opmeten met een thermometer en pijnstilling gebruiken. Wanneer je erg aan het hoesten bent, kun je hoestdrank en keelpastilles gebruiken om de pijn te verlichten. Wanneer je last hebt van hoesten, kun je dit het beste doen in een papieren tissue of in je elleboog. Bang dat je weerstand erg laag is? Slik dan vitaminepillen of voedingssupplementen om je lichaam een handje te helpen.